Mlade snage jedinstva na državnoj smotri folklora u Kutini

petak, 11. listopada 2013.
Mlade snage jedinstva na državnoj smotri folklora u Kutini

U ranim jutarnjim satima 11. listopada, članovi škole folklora i dječjeg ansambla, pod vodstvom njihovih voditeljica Ivane Zubčić i Brune Čondić, kreću u Kutinu na državnu smotru dječjeg folklora nakon što su u srpnju na županijskoj smotri dječjeg folklora "Stara škrinja je otvorena 2013." u Muću odabrani za društvo koje će u Kutini predstavljati Splitsko-dalmatinsku županiju.
"Riječ je o natjecateljskoj smotri u organizaciji je KUD-a Ivančica iz Kutine, s "pravim" žirijem, proglašenjem pobjednika i medaljama. Naporno smo radili mjesec i pol dana i dat ćemo sve od sebe da nas i našu županiju predstavimo u najboljem svjetlu!
Vjerujem da će svi biti na zavidnom nivou, a voditelji ponosni na njih!" – rekla nam je Ivana Zubčić. Što se repertoara tiče, ostaje se u istom podneblju. "U Muću smo izveli Stare splitske plesove, a budući nam je namjera i dalje predstavljati Dalmaciju, u Kutini ćemo se predstaviti Plesovima otoka Korčule u kategoriji djece uzrasta 10-14 godina. Mi kao voditelji smo jako zadovoljni s onim što smo pripremili. No uz izvedbu, bit ćemo primjer i u kulturnom i pristojnom ponašanju kakvo i doliči društvu ugleda Jedinstva. Od naše djece samo želimo da s ljubavlju i veseljem pokažu sve ono što smo prošli na probama – tada će oni biti zadovoljni, a i mi s njima." – dodala je Bruna.
Osim plesača, tu je i mladi osmeročlani orkestar koji će živom izvedbom upotpuniti dojam. "Budući da ovaj put vodimo nešto mlađi sastav, vjerujem da među svima vlada poprilična uzbuđenost: s jedne strane radost zbog trodnevnog izleta i druženja s prijateljima, a s druge strane pozitivna trema pred za njih važan nastup koji im je prva stepenica u njihovom, nadamo se, dugogodišnjem boravku u Jedinstva."
No, pustolovine ove tridesetosmeročlane ekspedicije neće se zaustaviti samo na folkloru. "Naravno, kako to gotovo uvijek biva, idemo se i zabaviti pa ćemo, osim same manifestacije, posjetiti Zagreb, obići Tehnički muzej i Zoološki vrt, skoknuti do Siska, a na povratku se zaustaviti Memorijalnom centru "Nikola Tesla" u Smiljanu. Bit će tu plesa, pjesme, zabave i smijeha u izobilju. S nama je uvijek veselo i živahno!" – zaključile su voditeljice.
Povratak članova se očekuje u nedjelju navečer, a ovim se putem i mi pridružujemo željama da slijede uspješne primjere brojnih generacija svojih starijih kolega. Sretno!

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024