Otišao je plesač, otišao je naš Nebo

utorak, 9. siječnja 2018.
Otišao je plesač, otišao je naš Nebo

In memoriam: Nebojša Terzić (7.10.1963. - 9.1.2018.)

Otišao je naš Nebo, naš Četka, Rico... Nakon duge i teške bolestiotišao je jedan od onih simbola Jedinstva koji je još kao dječarac došao u društvo svog života i tu ostao neraskidivo vezan sve do posljednjeg dana.

Jer nije naš Nebo bio samo jedan od najboljih plesača u povijesti Jedinstva i član čuvene generacije s velike 45-dnevne turneje po SAD-u i Meksiku iz 1982. On je prije svega bio veliki čovjekiskreni prijatelj, netko tko je beskrajno volio Jedinstvo i davao mu se do kraja. Na tom putu uspjeha Jedinstva utkana je njegova plesačka karijera, ali i velika, nemjerljiva ljubav s kojom je dugo godina nakon odlaska iz aktivnog članstva vodio sekciju veterana našeg društva. Za njega je uvijek na prvom mjestu bilo i ostalo Jedinstvo.

Velika obitelj Jedinstva ostala je bez svojeg iskrenog i neponovljivog člana. U kolektivnom sjećanju će zauvijek trenutak ovjekovječen u kadru njegovog ponosa i sreće u prvim sekundama videa s priprema za spektakularne slavljeničke koncerte Jedinstva u HNK Split za 95. obljetnicu društva, kada je s osmijehom pokazivao grb voljenog društva na svojoj majici.

I to je bio naš Nebo. Ogromna tuga zbog njegovog preranog odlaska svih nas u Jedinstvu koji smo imali privilegiju poznavati ga, družiti se s njim i uživati u njegovu društvu i prijateljstvu. Ali takvi kao on ostaju uvijek u trajnim sjećanjima i legendama kao iskonski članovi društva u jednom vremenu, njegovi nositelji i graditelji.

KUD Jedinstvo nakon svega duguje mu puno, previše. Ali, nažalost, sve će stati u jedno prijateljsko i veliko: hvala ti Nebo. U našim pričama, plesovima i pjesmama, turnejama i nastupima, prenosit će se s generacije na generaciju tvoje dosjetke, šale, avanture, dogodovštine, anegdote... Ostaješ s nama zauvijek.

Iza njega ostaju dva životna djela, djeca Julija i Božo, kojima, kao i njihovoj majci Blanki, ovim putem izražavamo iskrenu sućut.

Pogreb našeg Nebe bit će u srijedu 10. siječnja u 15 sati na mjesnom groblju u Grabu uz prethodni ispraćaj na Lovrincu s početkom u 13 sati.

Počivaj u miru, veliki i dragi prijatelju.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2019