In memoriam: Neno Smodlaka

srijeda, 20. veljače 2019.
In memoriam: Neno Smodlaka

75. godini života napustio nas je Neno Smodlaka, još jedan veliki splitski pjevač, legenda klapskog pjevanja, ali i Jedinstva.

Šjor Neno je najveći dio svoje pjevačke karijere ostvario u našoj kultnoj klapi ''Lučica''. No svoja prva pjevačka iskustva, uostalom kao i većina pjevača tog vremena, stekao je upravo u našem Jedinstvu. Zajedno sa svojim bratom Tomom i ostalim vrsnim ''pivačima'' tog vremena među kojima je bio i čuveni Ratomir Kliškić, Neno Smodlaka je bio dio one prve postave muške klape Jedinstvo koja je nastala nakon gašenja našeg velikog pjevačkog zbora 1963. godine. U ovom trenutku sjećanja na našeg nezaboravnog pjevača s kojim smo sve donedeavno susretali na njegovoj redovitoj nedjeljnoj kavi na Poljani Tina Ujevića, najdostojanstvenije je da na ovom mjestu prenesemo  dirljivi posljednji pozdrav kojeg je na svom profilu objavio njegov kolega iz ''Lučice'', također legendarni, Gordan Mišetić Čoks:
''Dragi moji klapaši, ljubitelji dalmatinske pisme, prijatelji i svi ostali koji ste volili i cijenili dugogodišnje pivanje klape Lučica, evo jedne tužne vijesti. Danas popodne nas je napustio u 75. godini naš dugogodišnji član bas – bariton Neno Smodlaka, koji je od 1969. godine solist u klapi. Teško nam je, ali smo nemoćni. Sućut obitelji. Prijatelju, počivaj nam u miru, slušat ćemo tvoja sola i tako i dalje biti s tobom.''

Adio naš šjor Neno.

Obitelji upućujemo izraze iskrene sućuti.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024