Mandolinski koncert KUD-a Jedinstvo u Daruvaru

utorak, 10. ožujka 2020.
Mandolinski koncert KUD-a Jedinstvo u Daruvaru

U suradnji s gradom Daruvarom, Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk te Pučkim otvorenim učilištem Daruvar, A orkestar KUD-a Jedinstvo prošli vikend proveo je u najuređenijem malom gradu kontinentalne Hrvatske, Daruvaru.

Povod ove mini turneje bio je koncert Mandolinskog orkestra ususret Međunarodnom danu žena. Orkestar pod vodstvom prof. Zvonimira Slavičeka izveo je tradicionalne dalmatinske pjesme, klasična remek djela, poznatu filmsku glazbu kao i pjesme naroda iz cijeloga svijeta. 

Na posebno zadovoljstvo domaće publike, na pozornici nam se pridružila i ženska klapa "Stentoria" iz Daruvara, koja je samostalno izvela pjesme "Galeb i ja" i "Žetvu žela za gorom divojka" te pjesme "Moja posljednja i prva ljubavi" i "Sad kada došla si" uz pratnju našeg orkestra. 

Kratku pauzu između izvedbi dviju pjesama, prof. Slaviček iskoristio je kako bi u svoje osobno, kao i u ime svih muških članova A orkestra čestitao Dan žena svim prisutnim damama u dvorani. 

Lijepom gestom, raznovrsnim programom i kvalitetnom izvedbom potaknule su se ovacije publike koja je gromoglasnim pljeskom nagradila i ispratila orkestar s pozornice. 

Ovaj kratak boravak u Daruvaru iskoristili smo i za druženje, obilazak gradom te posjet Dvorcu Janković kao i opuštanje u termalnom aquaparku. 

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo organizatorima na ugodnom dočeku i gostoprimstvu. 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024