Video probe u doba Corone

petak, 17. travnja 2020.
Video probe u doba Corone

Kad smo prije nepuna 4 mjeseca pred više od 3.000 gledatelja u Spaladium areni velikim spektakularnim  koncertom obilježavali svoju 100. obljetnicu, nismo ni sanjali da će ista ta arena danas biti pretvorena u alternativni prostor za boravak pacijenata s respiratornim smetnjama.

Ova globalna epidemiološka situacija nagnala je mnogobrojne sportske, kulturne i druge društvene ustanove da privremeno obustave svoje djelovanje. Tako je i KUD Jedinstvo zbog opreza i činjenice da okupljamo više stotina djece i mladih, među prvima još od 12. ožujka, odgovorno smo poslali svoje članove na ”kolektivni godišnji odmor”. No da vrijeme u izolaciji ne bi bilo potrošeno uzalud i proteklo bez neprestanog rada na sebi, odlučili smo kao i mnogo puta do sada uzeti stvari u svoje ruke.

Znate i sami da uvijek nastojimo biti drukčiji, aktualni, zanimljivi. Pa iako se i sada možda čini da stojimo ”u leru”, istina je potpuno drukčija. Jer još od početka donošenja posebnih mjera, koristimo nametnuto nam slobodno vrijeme za samostalan rad od kuće čiji sati i sati ionako stoje iza svakog našeg koncerta kao i za posebni dio vježbi za koji nam nisu potrebne skupne probe. A i za njih smo na putu da ih uskoro barem djelomično preselimo u digitalni svijet.

U skladu s tim nastala je tako i ova virtualna tele-proba snimljena iz sigurnosti naših domova u kojoj petorica naših solista izvode ”Sare”, muški plesni element iz naše koreografije Podravskih plesova.

Možda fizički trenutno nismo zajedno, ali i dalje dišemo i plešemo kao jedno što dokazuje i ovaj video.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024