I Jedinstvo je Happy!

petak, 14. ožujka 2014.
I Jedinstvo je Happy!

Poveden ovim globalnim fenomenom i Split se pridružio sve brojnijoj obitelji svjetskih gradova koji su "sretni". Zarazni ritam Pharrellove pjesme i prvog 24-satnog spota u kojem ljudi plešu na ulicama kopiralo je gotovo 400 gradova diljem svijeta, a jednu od najboljih verzija prema mišljenju mnogih je snimio baš Split. Čim se počeo širiti društvenim mrežama, splitski "Happy" je postao instant-hit.

Trenutno na YouTubeu broji preko 800 tisuća pogleda, a jednu od glavnih uloga u rasplesanom spotu ima ekipa iz Jedinstva!
Oni su za ovu priliku malo modificirali "Stare splitske plesove" i prilagodili ih zaraznom ritmu ove pjesme, spojivši tako tradiciju s modernim zvukom u prekrasnom ambijentu perivoja Galerije Meštrović.
Enormnu količinu spontanosti i sreće u grupnim kadrovima folkloraša, kao i nekoliko "solo točaka" je prepoznao i sam Pharrell uvrstivši u svoju službenu kompilaciju svjetskih "Happy" videa i veliki broj kadrova iz Splita, među kojima u velikoj mjeri zastupljeno i Jedinstvo.
Vijest je došla i do ekipe RTL televizije koja je nekoliko dana od ove objave učinila kratki intervju s našim članovima i emitirala ga u svom društvenom magazinu.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024