Premijera koncerta "Jedinstvenih 100"!

četvrtak, 6. kolovoza 2020.
Premijera koncerta

U srijedu, 5. kolovoza, u sklopu 66. Splitskog ljeta održana je dugoočekivana premijera svečanog koncerta „Jedinstvenih 100“.

„Jedinstvenih 100“ slavljenički je koncert KUD-a Jedinstvo održan u prosincu prošle godine u Spaladium areni povodom 100. obljetnice djelovanja Društva, a prikaz koncerta na filmskom platnu održan je povodom Dana domovinske zahvalnosti u ljetnom kinu Bačvice.

S nestrpljenjem se iščekivala sinoćnja večer kojoj su nazočili mahom članovi društva koji su ujedno i glavni sudionici koncerta, ali i drugi dragi nam i uvaženi gosti, a ovo je bila izvrsna prilika da u cjelini sagledaju pravi spektakl koji se odvijao 14. prosinca. Uvijek se iznova zahvaljujemo i našim dragim gostima zboru i orkestru HNK Split te Glazbi Split koji su uveličali naš slavljenički koncert.

Premijeri koncerta organiziranoj u suradnji KUD-a Jedinstvo, kina "Mediteran", HNK-a Split i 66. Splitskog ljeta uz članove i prijatelje Društva, nazočio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suprugom Danielom Marasović Krstulović.

Nije dugo trebalo da bi ponovno oživio slavljenički duh i probudile se emocije i doživljaji, a svaka prikazana koreografija izazvala je oduševljenje publike te je još jednom popraćena pljeskom i ovacijama.

Dojmovi polako sjedaju na svoje mjesto, a prizori s velike 100. obljetnice KUD-a Jedinstvo, osim što će ostati u našim srcima, trajno su zapisani u povijesti za sve buduće generacije.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024