Kolovoz u znaku ljetnog kampa KUD-a Jedinstvo

srijeda, 2. rujna 2020.
Kolovoz u znaku ljetnog kampa KUD-a Jedinstvo

Naša ekipa ljetnog kampa Jedinstva odradila je posljednju probu. 

Marljivim radom posljednjih mjesec dana odabranu ekipu uvukli smo u svijet folklora, povezali i odškrinuli im vrata obitelji Jedinstva, a koliko im to prija otkrivaju nam njihova zadovoljna lica.

No vratimo se kratko na sami početak kolovoza i ideju o organizaciji prvog ljetnog kampa.

Kako bi pojačali naše plesne snage i omogućili svim zainteresiranim srednjoškolcima i starijim zaljubljenicima u ples priključivanje u redovan rad KUD-a Jedinstvo došli smo na ideju o održavanju prvog ljetnog kampa KUD-a Jedinstvo. Iako je zbog cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa provedba ideje bila neizvjesna do samoga kraja, povoljnija epidemiološka situacija u kolovozu omogućila nam je da poštujući sve mjere i higijenske uvjete ipak provedemo našu ideju u djelo.

Tako je početkom kolovoza 14 polaznika krenulo folklornim stazama. Kroz mjesec dana prošli su osnovne korake tradicionalnih plesova iz svih krajeva Hrvatske, a posljednja dva tjedna pridružila im se i nekolicina članova našeg A ansambla kako bi osjetili pravu atmosferu jednog velikog ansambla.

Osim samog plesa, u Jedinstva se uvijek stavlja naglasak na druženje i zabavu, pa smo ponosni što i ovaj put možemo reći kako smo začeli i potaknuli neka nova prijateljstva. Svim polaznicima otvorena je mogućnost za daljini rast i razvoj kroz naš pripremni ansambl koji starta s radom u listopadu. Nova uzbuđenja su pred njima, a mi im naravno želimo svu sreću i dobrodošlicu u Jedinstva.

No, kakvi su dojmovi samih polaznika te planiraju li nastaviti svoj put u Jedinstvu pročitajte u nastavku što su nam rekli neki od njih:

  • "Bilo je fenomenalno , sa svime sam zadovoljan. Vodstvo uvijek veselo , nije bilo nimalo dosadno. Super stvari sam naučio , ali nažalost zbog sportskih obaveza neću moći nastaviti s radom u društvu. Možda jednog dana..." -Toma- 
     
  • "Želim nastaviti s radom, zadovoljan sam s programom i vodstvom i usvajanjem novih koraka." -Roko-
     
  • "Kamp mi je bio jako zanimljiv jer sam zahvaljujući stručnom i odličnom vodstvu naučio nove korake, definitivno se mislim i dalje baviti folklorom." -Tomo-   
     
  • "Jako sam zadovoljna radom i cjelokupnom organizacijom ljetnog kampa. Voditelji su bili odlični kao i ostali članovi ljetnog kampa. Naučili smo mnoge korake iz različitih dijelova Hrvatske i razlike među njima. Također želim nastaviti s radom unutar društva te naučiti još više tradicionalnih plesova." - Dora- 
Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024