Oproštaj prof. Zvonimira Slavičeka

subota, 19. rujna 2020.
Oproštaj prof. Zvonimira Slavičeka

Bilo je to sada već davne 2006. godine kada je u KUD Jedinstvo na mjesto voditelja orkestra s dugogodišnjim glazbenim iskustvom došlo ovo toplo lice i vedar duh profesora Zvonimira Slavičeka.

Njegovom profesionalnom glazbenom životu prethodila je srednja muzička škola u Vukovaru nakon čega  svoju slavonsku adresu mijenja splitskom gdje pohađa Umjetničku akademiju te diplomira na smjeru "Glazbena umjetnost". Na svom daljnjem glazbenom putu vodio je orkestre raznih profila, a bio je i glazbeni urednik radija "Livno".

U Jedinstvu, uz primarni folklorni repertoar i nastupe s A ansamblom, pripremao je orkestar i za samostalne mandolinsko-tamburaške nastupe, a za vrijeme njegova djelovanja osvojena su dva uzastopna prva mjesta na međunarodnom festivalu mandolinista "Mandolina Imota" 2008. i 2009. godine u Imotskom. Također, orkestar je snimio i dva nosača zvuka: prvi s domaćim autorskim i narodnim pjesama, kao i popularnim i narodnim pjesmama iz cijelog svijeta te drugi s pjesmama filmske glazbe čija se promocija očekuje u narednim mjesecima.

Godine plodnog rada u Jedinstvu zaključio je sudjelujući u otvaranju poglavlja novih 100 godina društva, a sinoć je nakon 14 godina rada i simbolično svoju dirigentsku palicu prepustio mladim snagama – našem već od ranije promoviranom novom voditelju Gabrielu Beronji, studentu splitske Glazbene akademije mladiću velikog potencijala, znanja i strasti za glazbu.

U intimnoj atmosferi članova njegovog orkestra kroz kojeg je u ovih 14 godina prošlo mnogo glazbenih lica te uprave društva, u prostorijama Jedinstva gdje je i počela njegova priča smo uručili poklone i zahvalili  se našem dragom Zvoni za predan rad i vođenje orkestra svih ovih godina te mu zaželili mnogo sreće, zdravlja te obilje novih skladnih životnih i profesionalnih nota.

Da, svi su rastanci teški, ali naš će profa uvijek biti dobrodošao u našim prostorijama i još više sjećanjima. Jednom Jedinstvo – uvijek Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024