"Jedinstvenih 100" na malim ekranima

srijeda, 14. listopada 2020.

Nakon premijerne izvedbe početkom kolovoza u ljetnom kinu Bačvice, veličanstveni folklorni spektakl dolazi i na male ekrane

Svima već poznati koncert pod nazivom "Jedinstvenih 100" povodom 100. obljetnice KUD-a Jedinstvo održan je 14. prosinca 2019. godine u Spaladium areni. Nebrojeno puta spominjalo se koliko je ovo važan folklorni događaj ne samo za Jedinstvo već za čitavu Hrvatsku, a o njemu se pisalo široke ruke na raznim portalima, društvenim mrežama, novinama i govorilo na radio stanicama. 

Svi oni koji su bili prisutni, bilo kao izvođači, tehnička podrška ili publika, potvrdit će da je zaista bilo čarobno. A zahvaljujući Hrvatskoj radioteleviziji koncert putem malih ekrana stiže i u vaše domove. 

Koncert će se prikazati u dva dijela, od kojih prvi dio u ponedjeljak 19. listopada 2020. na HTV3 s početkom u 18:55 sati

Snimka prvog dijela koncerta, obuhvaća umjetničke koreografije B. Šegovića, M. Kolumbić, V. Bagura i ostalih, kojima su kao predložak poslužili narodni plesovi i glazba s područja Splita, Like, Primoštena, Vrlike, otoka Hvara, te zapadne Hercegovine.

Tu je i završno kolo iz opere "Ero s onoga svijeta", koje KUD "Jedinstvo" tradicionalno već desetljećima izvodi u postavi splitskog HNK-a.

Snimka drugog dijela koncerta na programu će biti tjedan dana kasnije, 26. listopada.

Scenarist i redatelj priredbe je Emin Sarajlić.
Proizvodnja: KUD "Jedinstvo" Split
Odabrao: Aleksej Pavlovsky

 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024