Tamburaški orkestar sudjeluje na 27. Susretu tamburaških orkestara i sastava

petak, 6. studenoga 2020.
Tamburaški orkestar sudjeluje na 27. Susretu tamburaških orkestara i sastava

Tek što je počeo s radom pod novim vodstvom, naš orkestar našao se u poteškoćama koje je prouzročila epidemija korona virusa. 

No sve su to nadmašili entuzijazam, želja i volja za radom pa su se članovi našeg orkestra prilagođavali svakojakim situacijama i načinima održavanja probi, počevši do samostalnih vježbanja od kuće i sviranja virtualnim putem do sastajanja u muzičkoj sali dio po dio ekipe.

Zato smo uistinu ponosni na naš Tamburaški orkestar pod vodstvom Gabriela Beronje koji će ove godine po prvi puta nastupiti na Susretu tamburaških orkestara i sastava. Cilj ovog Susreta jest očuvanje i razvoj tamburaške nematerijalne kulturne baštine, prikaz najvrjednijih ostvarenja i aktualnih postignuća amaterskih tamburaških orkestara i sastava u Republici Hrvatskoj, revitalizacija županijskih smotri tamburaškog stvaralaštva, stimuliranje glazbenog stvaralaštva, amaterskog rada te društvene komunikacije. 

Ovo je 27. ovakav Susret u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a na kojem je, po prvi puta, i naš orkestar izborio mjesto te će se u kategoriji Koncertnih orkestara natjecati s još 5 tamburaških orkestara. Iznimno ove godine smotra će se održati online putem Facebook stranice Hrvatskog sabora kulture 14. i 15. studenog. Orkestar KUD-a Jedinstvo predstavit će se s pjesmom Narodni ples br. 1 (Hercegovački) Tihomila Vidošića te Golubicom vukovarskom skladatelja Bože Potočnika.

Poželimo im sreću, pratimo ih putem Facebook-a i pružimo podršku u subotu, 14. studenog 2020. 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024