Dvorana GK Varoš kao privremeno rješenje za Jedinstvo

četvrtak, 26. studenoga 2020.
Dvorana GK Varoš kao privremeno rješenje za Jedinstvo

Vijest kako Jedinstvo ostaje bez doma nakon tiskanog izdanja u Slobodnoj dalmaciji odjeknula je i na mnogobrojnim portalima i društvenim mrežama. Nebrojeno puno reakcija i riječi podrške stizale su sa svih strana svijeta, a nas posebno raduje vijest o brzoj reakciji gradskih vlasti i ponuđenom prješenju za nastavak održavanja naših plesnih probi u objektu gradskog kotara Varoš.

Iako je riječ o privremenom rješenju koje je obuhvatilo isključivo plesnu, a ujedno i trenutno najugroženiju skupinu Jedinstva, ispred uprave i cijelog Društva predsjednik Emin Sarajlić zahvalio je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari te njegovom suradniku Mati Omaziću na ponuđenom privremenom rješenju koje je u ovom trenutku bilo jedino zadovoljavajuće i moguće. Ovim konkretnim rješenjem aktualna gradska administracija potvrdila je svoj već prethodno iskazani, daleko veći senzibilitet prema najstarijem splitskom KUD-u u rješavanju nagomilanih prostornih problema koji su godinama predstavljali golemi teret u svakodnevnom funkcioniranju Jedinstva.

Također, članovi i uprava Jedinstva na jednak način upućuju zahvale svim prijateljima, suradnicima, novinarima, sugrađanima, folklornim kolegama iz cijele Hrvatske i inozemstva na pismima potpore i mnogobrojnim porukama podrške koje su iskazane u želji iznalaženja pravednog rješenja. Posebna zahvala Slobodnoj Dalmaciji i njihovoj novinarki Ivani Perković koji su pokazali inicijalni, ključni interes za naš problem, a prate nas i dalje kroz svoje članke te su prvi objavili i vijest o ovom privremenom prostoru za Jedinstvo.  

Još jednom veliko HVALA svima, a ono što vam obećavamo jest da ćemo učiniti sve da Jedinstvo uvijek bude jedinstvo, sve sekcije okupljene na jednom mjestu u vlastitim prostorijama i da ćemo konačno riješiti stoljetni problem našeg Društva.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024