Jedinstveni prosinac - nekad i danas

četvrtak, 3. prosinca 2020.
Jedinstveni prosinac - nekad i danas

Ušli smo u prosinac, posljednji mjesec u godini koji ćemo po svemu sudeći provesti nimalo uobičajeno. Zbog uvedenih protuepidemijskih mjera izostat će brojni prigodni nastupi i događaji koje bi željno iščekivali i s radošću pripremali već od rujna.

Inače jedan on naših najaktivnijih zimskih mjeseci otvarali smo kolendavanjem ulicama našega grada u sklopu manifestacije "Jedinstveni Božić". Tijekom četiri adventska vikenda svake subote u jutarnjim satima u tradicionalnoj splitskoj nošnji uputili bi se u šetnju i darivanje građana fritulama po ulicama i trgovima u centru grada, a na nezaobilaznim atraktivnim lokacijama kao što su  Peristil, Pjaca , Voćni trg  i Vestibul otpjevali bi prigodne božićne pjesme. 


Jedinstveni Božić 2019

U mjesecu prosincu osnovano je i KUD Jedinstvo, pa ga često zovem i slavljeničkim mjesecom u kojem obilježavamo naš rođendan. Posebna obljetnica slavila se prošle godine kada smo napunili okruglih 100 godina postojanja i djelovanja. Vjerujemo da ste svi već upoznati s našim velikim folklornim spektaklom u Spaladium areni održanim 14. prosinca 2019. godine pod nazivom „Jedinstvenih 100“, a danas, godinu dana nakon ponosni smo što će se snimka koncerta naći i na USB-u i biti dostupna široj publici. Ako ste nas kontinuirano pratili, već ste naišli na objavu kako nabaviti svoj primjerak, ali naravno uvijek smo tu za vas, pa nam se slobodno javite za više informacija putem društvenih mreža ili mailom. Jedinstveni Božić 2019

Osim probi, redovnih, prigodnih i slavljeničkih nastupa i koncerata, posebno volimo prosinac u kojem se kroz razne božićne radionice, okupljanja, ukrašavanje naših prostorija i darivanje još izraženije ističe naše zajedništvo, prijateljstvo i jedinstvo. Tradicionalno se svake godine održava i božićni domjenak na kojem se okupe sve generacije Jedinstva, a uz druženje, hranu i piće, neizostavni su zabava, glazba i ples do ranih jutarnji sati čime zaključimo baš svaku godinu.


Dječji domjenak 2019

Iako ovoga puta možda fizički nećemo biti zajedno, ali u mislima i srcima nosimo sve vrijednosti, uspomene i doživljaje koji nas vežu za Jedinstvo. Uzmite vaše telefone, računala, tablete, priključite se na društvene mreže i razveselite nekoga pozivom, porukom ili čestitkom. Budimo jedinstveni i u ovo neuobičajeno blagdansko vrijeme, poštujmo sve mjere i odluke stožera te svojim primjerom pokažimo zajedništvo i doprinos u suzbijanju epidemije. Nadamo se da će već od početka sljedeće godine stvari krenuti na bolje, a da će prosinac 2021. biti baš onakav kao do sada. 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024