"Sto godina Jedinstva" ponovno na 1. programu HTV-a!

ponedjeljak, 11. siječnja 2021.

I ovaj put s neskrivenim ponosom najavljujemo! U četvrtak, 14. siječnja 2021. u 11:05 na 1. programu HTV-a, ponovno ćemo biti u prilici pogledati dokumentarni film u produkciji i realizaciji HRT-a "Sto godina Jedinstva" (2019.), urednika Alekseja Gotthardi-Pavlovskog i redatelja Ive Kuzmanića.

​Dokumentarac zamišljen kao svojevrsni uvod u našu 100. obljetnicu, sniman u nekoliko vremenskih intervala od 2018. do 2019., ispričao je priču o počecima Jedinstva, vihorima vremena stoljetne povijesti kroz koje je naše društvo prošlo te na zanimljiv, malo drukčiji način prikazao što je Jedinstvo danas. Sve to, ali i još puno drugih zanimljivih priča u ovom filmu, obojano je u tonu goruće teme koja je i danas na početku 2021. godine itekako aktualna - nedostatka adekvatnog prostora u svjetlu sudske, tada još uvijek samo prvostupanjske presude o iseljenju i pitanja iznalaženja trajnog primjerenog dostojnog doma Jedinstva. ''Treba li Splitu Jedinstvo?'' je to hipotetsko pitanje na koje već evo punih 18 godina, da ne kažemo 101, čekamo odgovor.

Reprizu dokumentarca možete još jednom, ako budete još uvijek budni, pogledati u noći s 14. na 15. siječnja također na 1. programu HTV-a. A ako Vam i to promakne dokumentarac je trajno dostupan na servisu HRTi na ovom LINKU.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024