Održana konferencija „Split, grad za mlade“

petak, 13. kolovoza 2021.
Održana konferencija „Split, grad za mlade“

Povodom Međunarodnog dana maldih u organizaciji Grada Splita i Info zone održana je dvodnevna konferencija „Split, grad za mlade“. Konferencija je održana 11. i 12. kolovoza u amfiteatru Doma mladih, a prigodno predavanje održao je i gradonačelnik Ivica Puljak na temu „Kako (p)ostati optimist u „teškim“ vremenima?“. Gradonačelnik je istaknuo kako će se Gradska vlast kojoj je na čelu potruditi pokazati kako je Split uistinu grad za mlade ljude te kako u njemu imaju perspektivu, kad odu vani da se vrate te će potaknuti i druge mlade ljude da ovdje dolaze raditi i stvarati.


 Izvor:Grad Split

Jedna od prioritetnih tema konferencije bila je izrada nove gradske strategije za mlade i Savjet mladih, pa je tako na održanoj konferenciji i konstituiran Savjet mladih Grada Splita, a za predsjednicu je izabrana Vedrana Krstulović-Relija.

Ovo dvodnevno događanje bila je prilika i za predstavljanje rada udruga, umrežavanje te komunikaciju mladih i donositelja odluka. Tako je u ime KUD-a Jedinstvo na konferenciji sudjelovala naša dugogodišnja članica Tea Bilić koja je predstavila naš rad, istaknula kako su upravo naši članovi, mahom mladi u dobi do 25 godina, najveća vrijednost i pokretači Društva. Istaknula je i to kako svake godine vršimo upis novih članova tijekom rujna te pozvala sve zainteresirane da se priključe radu Jedinstva te da zajedno nastavimo širiti ljubav prema folkloru te čuvati tradiciju i kulturnu baštinu. Jedinstvo je ujedno jedina kulturno-umjetnička udruga te udruga koja je bavi bilo kojom vrstom plesa koja je sudjelovala na konferenciji.


 Izvor:Grad Split

Više detalja o samoj konferenciji kao i konstituiranju Savjet mladih Grada Splita možete saznati na stranicama Grada Splita na priloženim linkovima:

 

 

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024