Zbogom, barba Ivane

četvrtak, 9. rujna 2021.
Zbogom, barba Ivane

In memoriam: Ivan Sedlar (1948. - 2021.)

Dana 6.9.2021. napustio nas je naš barba Ivan.

Nije bio plesač, ali je desetljećima vještim i elegantnim kretnjama svog kareta bio dio folklornog ansambla. Nije bio svirač, ali je svojim strpljenjem i osmijehom unosio spokoj u naša srca. Nije bio ni pjevač, ali je svojim stihom „dico moja”, bio snažno nadahnuće našim životima. Bio je to šjor Ivan, naš Iko, naš dobri duh.

Čovik i po, ljudina, ali i najnježnija skromna duša puna topline i mudrosti. Takav je bio naš Iko.

A onaj trenutak, onaj nestvarni doživljaj 13. prosinca 2019. na akademiji povodom 100. obljetnice KUD-a u prepunoj svečanoj dvorani HNK, onih nekoliko minuta najiskrenijeg aplauza koji još i danas odzvanja Foyerom splitskog teatra, kad smo našem barba Ivanu dodijelili posebno priznanje u znak zahvalnosti za dugogodišnji doprinos našem Jedinstvu, nazočnih preko 300 uzvanika pamtit će cijeli život.

Teško nam je, ali život ide dalje. I Jedinstvo ide i mora ići dalje. Probe, koncerti, nastupi i naši brodovi. A prvi sljedeći odlazak i povratak s broda usidrenog u splitskoj luci bit će bez našeg barba Ivana. U stvari neće, nikako. Nemoguće će biti izbrisati tu sliku u našim očima: barba Ivan i kolica. To je to.

Na kraju, na oproštaju, možemo samo ponizno još jednom zahvaliti našem Ivanu Sedlaru na svemu što nam je podario u svojoj vjernosti Jedinstvu.

Adio naš barba Ivane!

Obitelji upućujemo izraze iskrene sućuti.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024