Adio šjor Mile

četvrtak, 27. siječnja 2022.
Adio šjor Mile

In memoriam: Milivoj Režić (17. veljače 1933. - 24. siječnja 2022.)

U ponedjeljak 24. siječnja zauvijek nas je napustio veliki plesač Jedinstva, gospodin Milivoj Režić. Uz iskrenu i duboku sućut obitelji, na ovom mjestu prenosimo oproštajni tekst još jedne legende Jedinstva gospodina Karla Grubera kojeg je posvetio našem šjor Mili.

„Dragi moji Jedinstveni. Sustigla nas je tužna vijest. Umro je naš Milivoj Režić. Legendarni stameni dizač u Vrličkom kolu, član folklorne sekcije i sudionik u osvajanju 1. mjesta 1965. godine na Svjetskom festivalu folklora u Llangollenu - Velika Britanija.

Mile je bio dobri duh generacije koja je udarila čvrste temelje Jedinstva u pohodima na šampionske titule na mnogobrojnim smotrama i festivalima diljem svijeta. Odlaskom našeg Mile ostali smo bez zadnjeg živućeg člana legendarne muške postave Linđa i Vrlike na festivalu u Llangollenu. Prije njega zauvijek su već nas napustili i ostali muški iz postave: Miro Kukolj, Rade Strikić, Vilim Marinović, Ratko Perić, Edi Grubišić, Emir Ćupo te Branko Šegović kao voditelj i koreograf i tajnik - vođa puta Miro Jurić. Ostajem tužan prijatelji dragi, ostajem i nemam više kome svirati Linđo na lijerici. Nema mi više tko dati komandu „FERMAJ LINĐO, DOBRO JE BILO!” Ostajem u sjećanjima na bezbrojne Miline zezancije, šale i viceve tijekom proba, koncerata i putovanja. Ostajem s velikom emocijom i ponosom u srcu na sve ono što smo zajedno učinili za naše Jedinstvo. Dragi Mile, velika ti hvala i počivaj u miru Božjem...”

Adio naš šjor Mile!

Obitelji upućujemo izraze iskrene sućuti.

Članovi i uprava KUD-a Jedinstvo.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024