Jedan produženi vikend, dvije turneje, 2 autobusa, jedan trajekt, 3 države, 4 grada i 95 osmjeha.

utorak, 24. svibnja 2022.
Jedan produženi vikend, dvije turneje, 2 autobusa, jedan trajekt, 3 države, 4 grada i 95 osmjeha.

Napokon...

Nakon skoro 3 godine Jedinstvo je otišlo na inozemnu turneju. Aleluja. Razlozi ovakve velike pauze leže u svima nam dobro poznatim činjenicama (pitaj Stožer & nadležne), ali najbitnije je da smo se konačno otisnuli preko granice. A da stvar bude slađa datumi mini turneje Rimini & San Marino & Venecija, na koju su otišli članovi našeg orkestra te plesnog ansambla i pripremne grupe, preklopili su se sa sudjelovanjem naše Škole folklora „Branko Šegović” na 1. smotri dječjeg folklora u Zaboku.

I tako je naših 49 članova Jedinstva od 19.05. do 23.05. putovalo (malo trajekt, malo više autobus), plesalo, sviralo i zabavljalo se na 13. Međunarodnom Festivalu folklora u Italiji u Riminiju. Naravno malo se skoknulo do San Marina, pa se malo bacilo na picigin ispred hotela na prostranstvu pješčanih plaža zapadne strane Jadrana, pa se malo na povratku skoknulo do Venecije i San Marca...

A baš u isto vrijeme (u subotu 21.05.) dok je starija ekipa kupovala posljednje suvenirčiće u Republici San Marino, naših najmlađi su se pripremali za nastup u Zaboku. Njih 41 uz 10 budnih očiju voditelja i vodstva puta, svojim nastupom su oduševili publiku u ovom malom gradiću u blizini Zagreba. Nakon plesa, zabave i zasluženog odmora dobro je došlo i nekoliko jumbo pizza za ekipicu, poslije čega nije bio nikakav problem zaspati u hotelskim sobama. Sutradan 22.05. nakon doručka naša naspavana mlađahna družina s oduševljenjem je provela edukacijsko prijepodne u Parku znanosti u obližnjim Mokricama nakon čega su se sretni i zadovoljni zaputili u Split.

Sve u svemu nakon puno, puno vremena kao što pjeva Willie Nelson We are on the road again. Jer malo nam za sreću treba: jedan produženi vikend, dva autobusa i jedan trajekt, malo volje i 95 sretnih lica.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2023