Svi zaJedno Hrvatsko Naj & Jedinstvo

četvrtak, 4. svibnja 2023.
Svi zaJedno Hrvatsko Naj & Jedinstvo

Jedinstvo opet zajedno u dobrom (NAJ)društvu. Uostalom da mi ne pišemo, evo službene najave organizatora ove velike nacionalne manifestacije:

„Od 5. do 7. svibnja Vukovar će biti sav u znaku petog po redu Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.  Tijekom trodnevnog programa festival će u Vukovaru okupiti preko 600 sudionika iz svih krajeva Hrvatske i bit će jedinstvena prilika za sve posjetitelje da na jednom mjestu upoznaju Hrvatsku u malom, sa svom bogatom kulturnom baštinom i tradicijom naše zemlje

Dalmacija je ove godine posebno zastupljena na festivalu, jer uz to što je Gibonniju pripala čast da bude ovogodišnji ambasador festivala, Gibo će Vukovarcima i svim gostima festivala darovati i veliki besplatni koncert kao završnicu prvog festivalskog dana, 5. svibnja. I tijekom druge i treće glazbene večeri, u Vukovaru se predstavlja dalmatinska pisma, pa će tako 6. svibnja svoj koncert u sklopu hrvatske turneje održati klapa Šufit, a posljednji dan, 7. svibnja, pjeva Giuliano. No ni to nije sve. Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita i ove će godine na festivalu „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ dati svoj doprinos afirmaciji i predstavljanju  i tradicijske i folklorne kulture Dalmacije. Jedan od najznačajnijih folklornih ansambala iz Splita sudjelovat će u svečanom otvorenju festivala, 5. svibnja, a potom se još jednom predstaviti publici tijekom drugog festivalskog dana.  Uz Folklorni ansambl Jedinstvo iz Splita, ove se godine festivalu pridružuje i ženska vokalna skupina Kantalice iz Zadra, Gradska glazba Dubrovnik, KUU Milan Begović iz Vrlike i Viteško društvo „Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli.”

Program i raspored svih događanja možete pogledati na službenom linku manifestacije: https://svizajedno.eu/

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2023