Drugo gostovanje Jedinstva na Austrijskom balu u Sarajevu

utorak, 11. lipnja 2024.
Drugo gostovanje Jedinstva na Austrijskom balu u Sarajevu

Četvrti Austrijski bal u Sarajevu održao se prošlog vikenda u subotu, 8. lipnja u Sarajevu u velebnoj glavnoj auli predivne Vijećnice.

Ova balska bajka koja se održava prvi put nakon 2019. okupila je mnoštvo eminentnih i renomiranih umjetnika, a među njima se, jednako kao i prije 5 godina, našlo i Jedinstvo koje se ovog puta predstavilo s Hrvatskim salonskim kolom, svečanom koreografijom prikladnoj takvom gala-eventu o čijoj smo posebnosti puta iz Hrvatske preko Čilea natrag do domovine više puta pisali.

Uz Jedinstvo, tradicionalno su nastupili plesni debitanti IV. Austrijskog bala te pijanist Robert Werner, a uzvanike je razonodila po prvi put i Sarajevska filharmonija kao i prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja i bariton Marko Kalajanović. Plesno umijeće su pokazala plesna studija Sensual bachata s El Panuelo koreografijom, Bella Arte iz Sarajeva a u "Mambo Madness" segmentu večeri studio Baila Conmigo s kojim smo dijelili put i ugodno druženje do Sarajeva, a koji je na balu prvi put u Europi izveo koreografiju Corte el Bonche.

Kao i u godini kada smo slavili 100 godina, uz besprijekornu izvedbu naši su plesači blistali u svečanim toaletama, uklopivši se svečani štih ove gala večeri, a Jedinstvo se i ovim putem još jednom zahvaljuje se organizatorima, prije svega udruženju Austrijski bal u BiH i njegovoj predsjednici Zinaidi Jamakosmanović, ali i svim ostalim zaslužnima za ovu divnu manifestaciju na pozivu i prepoznavanju izvrsnosti i kvalitete koju Jedinstvo brižno baštini i nadamo se održavanju ovog divnog prijateljstva i u godinama koje su ispred nas.

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024