Jedinstvo plesalo za Mališane KBC-a Split

subota, 26. travnja 2014.
Jedinstvo plesalo za Mališane KBC-a Split

Na humanitarnom sportsko-glazbenom spektaklu na stadionu RNK Split, uz mnogobrojne zvijezde iz svijeta sporta i glazbe te druge poznate osobe iz javnog života, nastupili su i članovi dječjeg ansambla i škole folklora KUD-a Jedinstvo. Akcijom "Srcem za djecu" u organizaciji humanitarne udruge CRO UNUM prikupljala su se sredstva za kupnju uređaja potrebnih Klinici za dječje bolesti splitskog KBC-a, odnosno za odjele hematoloonkologije i kardiologije. 
Cijelo popodne se u Parku mladeži pjevalo, igralo nogomet i zabavljalo, sve u plemenite svrhe - pomoć onim najmlađim bolesnicima kojima je potreban tretman u splitskoj bolnici. Odigrane su tri nogometne utakmice u kojma je nastupio veliki broj proslavljenih sportaša, a osim njih podršku humanitarnoj akciji sudale i brojne estradne zvijezde koje su gotovo pet sati, bez prestanka zabavljale publiku. 
Djeca KUD-a Jedinstvo svoj su doprinos dala izvedbama Starih splitskih plesova, plesova i pjesama Međimurja, baranjskim plesovima, a najmlađi među njima su pokazali igre sa sjevera Hrvatske. Više o samom događaju možete pročitati na sljedećim linkovima: http://www.dalmacijanews.hr/clanak/zo5j-srcem-za-djecu-humanitarni-spektakl-u-parku-mladezi-# 
http://infozona.hr/news/humanitarna-akcija-srcem-za-djecu/6981

Copyright © Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo 2024